fbpx

Snapchat vs. Facebook

2018.04.17

Snapchat vs facebook

Két új látványos újdonság jön a Facebookra: a 24 óráig fennmaradó Stories (azaz Történeteknél) fog megjelenni a felhasználóknak a következő hetekben fokozatosan. 

Az egyik a már Instagramról is ismert Boomerang másolata,azaz egy végtelenített minivideo, amely egy pár másodperces felvételt ismételget újra és újra. Ugyan a Facebook beépített kamerájánál eddig is volt egy hasonló funkció, de nagyon nem működött megfelelően, így vélhetően most a cég kezében lévő Instagramról emelik át a jól működő kódot.

A másik újdonság a konkurens Snapchatről lehet ismerős:háromdimenziós elemeket rajzolhatunk a fotókra,az beépül és idomul a valóságos környezethez.

A rajzokat a felvétel rögzítése előtt, de akár közben is megalkothatjuk, sőt, ha a képernyőn kívülre csúszunk, egyszerű zoomolással, két ujjal kisebbre vehetjük a méretet. Az app érzékeli az olyan sík felületeket is, mint a fal vagy egy asztal lapja, ezekre automatikusan “illeszkedik” a rajz.

Mark Zuckerberg az AR-effekteket, azaz a kiterjesztett valóságos, 3D-s effekteket és szűrőket tavaly áprilisban, a fejlesztői konferencián jelentette be.

Forrás: https://24.hu/tech/2018/04/14/facebook-3d-virtualis-rajz-foto-instagram-boomerang/

Kérdésed van?

Árajánlat vagy egyéb kérdés esetén töltsd ki ezt az űrlapot, hamarosan felveszem veled a kapcsolatot!