fbpx

Kész a weboldalam, de hogy kerül be a Google-be?

2018.04.19

Kész a weboldalam, de hogy kerül be a Google-be?

Sokan tanácstalanok, azzal kapcsolatban vagy nem is foglalkoznak azzal, hogy mik a teendőik az elkészült weboldalukkal kapcsolatban. Most lépésről lépésre kivesézzük, hogy mit kell tenned, ahhoz hogy regisztrálva legyél a keresőmotorokban, elindítsd az első hirdetéseidet és azt hogyan mérd a weboldalad látogatóit!

1. Regisztráció a keresőmotorokban

A weboldalad regisztrációja pofonegyszerű! A következő linken: https://www.google.com/addurl csupán beírod a weboldalad URL címét és kész is vagy! Hasonló a teendőd a Bing és Yahoo rendszerébe is. A két link: https://www.bing.com/toolbox/submit-site-url és https://search.yahoo.com/info/submit.html (ezekhez szükséges Microsoft fiók, akik Windows 10 operációs rendszerrel rendelkeznek, azoknak már van meglévő fiókjuk, akiknek nincs, azzal sincs gond, az oldalak feldobják lehetőségként a regisztrációt, ami persze ingyenes.

2. Google Search Console

Az előbb leírt google link kezdésnek jó, viszont a Google rendszerébe naponta több ezer URL-t regisztrálnak, ezért a folyamat lassú. Erre a szolgál a Google Search Console:  https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=hu itt jelentkezz be egy Gmail fiókkal. (Tipp: Érdemes létrehozni cégednek egy olyan Gmail fiókot, amivel regisztrálsz a Search Console-ba, Adwords-re, Analytics-be, hogy elkülönítsd az innen kapott infókat!) Ha sikeresen beléptél, akkor beírod a mezőbe a weboldalad URL-jét és rákattintasz a “Tulajdon hozzáadása gombra”. Ha ellenőrizni akarod weboldalad regisztrációját, akkor írd a Google keresőjébe pl.: Site:ramarketing.hu, nyilván a ramarketing.hu helyett a saját weboldalad nevét írod be.

3. Regisztrálás a Google térképre

A történet még itt sem bonyolódik annyira. https://www.google.hu/intl/hu/business/ ezen a linken belépsz egy Gmail fiókkal (érdemes a korábban használt fiókot beregisztrálni) itt a Google segít végigmenni mindenen, értelem szerűen ki kell tölteni minden adatot helyesen. Tipp: A címkék fülhöz írj be olyan kulcsszavakat, amik a weboldalad jellemzik. Ezek legyen főkulcsszavak, ez alapján fogja megjeleníteni a Google maps a cégedet, ha valaki a térkép alkalmazásban keres rá az adott kulcsszóra.

4. Google Analytics, kövesd nyomon a látogatóidat!

Mire jó az Analytics szolgáltatás? Nyomon követheted weboldalad látogatottságát, plusz információkat tudhatsz meg látogatóidról (kor, nem, érdeklődési kör, milyen időpontokban látogatták az oldal stb…) A regisztráció a következőképpen zajlik: regisztrálod magad a már szokványosnak mondható Gmail fiókoddal, ezen a linken ; https://analytics.google.com , kitöltöd adataidat ezt követően kapsz egy követőkódot, amit a weboldalad <head> részébe kell beilleszteni, erről pontosabban találsz segítséget itt: https://support.google.com/analytics/answer/1008080?hl=hu

Kérdésed van?

Árajánlat vagy egyéb kérdés esetén töltsd ki ezt az űrlapot, hamarosan felveszem veled a kapcsolatot!