fbpx

Egyszerű hírlevél küldő rendszer ingyen!

2018.04.17

Egyszerű hírlevél küldő rendszer ingyen!

Ez a cikk azoknak szól, akiknek nincs belső hírlevél küldő moduljuk, illetve bonyolultságot okoz például a Mailchimp használata. Nyugalom! Itt a Mail Merge!

Mi is az a Mail Merge?

 

A Mail Merge egy Google Drive táblázathoz kapcsolható bővítmény, ami egy Gmail fiókkal összehangolva ad nekünk egy egyszerű hírlevél küldő rendszert. Amire szükséged lesz: egy Gmail Fiók! Kezdhetünk is!

A képek nagyíthatóak!

1. Jelentkezz be a Gmail fiókodba!

Ha bejelentkeztél, akkor a jobb felső sarokban látható kis négyzetre kattintva lépj be a fiókhoz tartozó Google Drive-ba vagy kattints erre a hivatkozásra: www.google.com/drive és kattints az ugrás a Google Drive-ba gombra! Ha minden rendben volt, akkor a bal oldalon látható képet fogod látni te is. Persze ha használtad, már korábban a Google Drive-ot, akkor természetesen ott lesznek a dolgaid is! 🙂

2. Táblázat létrehozása, Mail Merge telepítése

Ha beléptél a Google Drive-ba, akkor kattints a bal felső sarokban található (Google Drive alatti szövegnél) “Új” gombra és készíts egy Google Táblázatot (zöld ikon, olyan mint az Excel). Most előtted lesz egy üres táblázat, amit a bal felső sarokban át is nevezhetsz. A felső menüsorban találsz egy olyan fület, hogy Bővítmények, erre kattints rá és válaszd a bővítmények beszerzése pontot. A felnyíló ablak keresőjébe, ha nem dobta ki neked a kezdőoldalra, akkor üsd be, hogy “Yet Another Mail Merge”, ha megvan kattints rá és jobb oldalt lesz egy gomb, most az a neve, hogy “ingyenes” de ez változhat, ezzel telepíted.

3. Nevek és email címek hozzáadása

Most előtted van az üres táblázatod. Az első oszlop felső sorába írd ezt: “Name”, a második oszlop első sorába pedig ezt: “Email Adress”. Most van két oszlopod, a Name oszlopba kell felvinni egymás alá a neveket, ha nincs névvel ellátott címlistád, akkor írd azt, hogy Hölgyem/Uram vagy más általános megszolítást, az Email Adress oszlopba pedig vidd fel az email címeket. Ha ez megvan, akkor akkor nyisd meg a Gmail fiókodat.

4. Hírlevél megírása

Nyissuk meg a Gmail fiókot és kattintsunk a levél írása gombra, mintha valakinek egy e-mailt szeretnék kiküldeni. A címzettek sor hagyjuk üresen, a tárgyba írd azt, ami a hírleveled tárgya lesz, majd a szöveges résznél a megszólítást a következőképpen írd: Tisztelt <<Name>> vagy Kedves <<Name>> vagy ahogy meg szeretnéd szólítani a hírleveleid olvasóit. Ez alá írd le nyugodtan a hírleveled szöveges részét, amit el szeretnél küldeni. Ha kész vagy kattints az X-re, tehát zárd be, így piszkozatként lesz megtalálható az email, amit bármikor tudsz módosítani.

5. Hírlevél elküldése

Ha kész az email és piszkozatként mentve van, akkor lépjünk vissza a Google Drive-on keresztül a táblázatunkba. Itt kattintsunk ismét a bővítményekre és vigyük rá az egeret a Yet Another Mail Merge-re és válasszuk ki a Körlevél Indítását! A következő felugró ablakban válasszuk ki címzettek oszlopnak az Email Adress részt. A következő ablaknál fel dob egy lehetőséget, hogy fizetsz-e, azért hogy napi 400 email-t küldhess ki vagy megelégszel a napi 50 email-el ingyen, ezt mindenki döntse el maga, de az első próba kampányt érdemes ingyenesen elküldeni, tehát kattints a folytatás gombra, ezzel alapból az ingyenes 50 email-t küldöd el. Most az utolsó ablaknál válaszd ki a vázlathoz azt a piszkozat email-t, amit elkészítettél és kattints a küldés gombra és kész is vagy! 🙂

Kérdésed van?

Árajánlat vagy egyéb kérdés esetén töltsd ki ezt az űrlapot, hamarosan felveszem veled a kapcsolatot!